PI3RAZ in de verlenging

Repeater

repeaterPI3RAZ in de verlenging

Afgelopen zaterdag zijn de BT's voor PI3RAZ en PI2RAZ binnengekomen, wat betekent dat de repeaters weer 3 jaar vooruit kunnen. Wel zijn er wat aanvullende voorwaarden gesteld waar we de komende tijd mee te maken kunnen krijgen.

 

Een van de dingen die in de BT's vermeld staat is dat de houder er voor moet zorgen dat de repeaters niet als gevolg van "storing" open gaan. En dat heeft waarschijnlijk tot gevolg dat we op termijn over moeten naar volledig CTCSS. Daarmee wordt bijvoorbeeld mijn oude Kenwood 2400 portofoon onbruikbaar voor wat betreft de repeater. Aan de andere kant worden we dan wel verlost van amateurs uit het oosten van het land die over de repeater Nijmegen werken en tevens over Zoetermeer komen.

Daarnaast staat er nu in de BT's dat stations binnen 4 maanden operationeel moeten zijn. Hoewel PI2RAZ (de 70cm repeater van Zoetermeer) nog steeds op het Siemens gebouw staat, is deze al sinds lange tijd niet meer operationeel. Na de zomer zal deze omgeprogrammeerd worden naar de toegewezen frequentie van 430.150MHz en weer in bedrijf komen. Tegen die tijd zal dat op de RAZ-site aangekondigd worden.