Volg PI4RAZ op Twitter

twitbird

twitbirdVolg PI4RAZ op Twitter

RSS-feeds deden we al, maar je moet toch een beetje bijblijven. Daarom is er nu ook een automatische feed van PI4RAZ naar het fenomeen Twitter.

 

Voor wie Twitter nog niet kent: het is een soort web-sms waarbij je korte berichtjes ("tweets", maximaal 140 tekens) kunt plaatsen. Die 140 tekens is zo gekozen dat je – als je de overhead eraf haalt – ook nog tweets via SMS zou kunnen plaatsen. Alleen in Nederland werkt die methode niet.

Je kunt Twitter gewoon via het web volgen, maar ook via mobiele apparaten zoals smartphones, PDA's en wat er maar verbinding met internet kan maken. Daarvoor zijn dan meestal weer speciale "apps" (Paarsebroekennaam voor applicaties, maar dat klinkt zo IT) ofwel toepassingen gemaakt wat het volgen en plaatsen van tweets dan weer een hoop makkelijker maakt.

Om Twitter heen is uiteraard weer een hele industrie ontstaan van allerlei handige Harries die zich erop storten. Een van de problemen is bijvoorbeeld het meegeven van een URL. Met 140 tekens ben je dan snel door je ruimte heen. Dus zijn er diverse sites die de URL's verkorten tot maar een paar tekens, waardoor je die makkelijker in een tweet kunt stoppen. Bit.ly is zo'n site bijvoorbeeld. En uiteraard is daar twitpic.com waar je dan weer foto's op kunt plaatsen.

PI4RAZ maakt gebruik van twitterfeed om de berichten van de site naar twitter door te geven. Twitterfeed leest de RSS-feeds van de site en geeft deze door aan Twitter. Het twitter-icoontje is nu ook te vinden aan de linkerkant onder Syndicate. Dus: RAZ nu ook op Twitter !