Ontvanger voor 4 satelliet-navigatiesystemen

Glosna

GlosnaSTMicroelectronics heeft de eerste chip ontwikkeld die in staat is om signalen van vier wereldwijde satelliet-navigatiesystemen te ontvangen en te verwerken. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van satellietnavigatie sterk verbeterd in bijvoorbeeld stedelijke gebieden waar het ‘zicht’ op satellieten beperkt is.

De nieuwe ontvangerchip is naast ontvangst van GPS geschikt voor ontvangst van GALILEO, het Europese navigatiesysteem dat naar verwachting in 2013/2014 gereed komt, GLONASS (Global Navigation Satellite System), de Russische tegenhanger van GPS, en QZSS (Quasi-Zenith Satellite System), de Japanse uitbreiding op GPS.

De nieuwe chip met de naam Teseo II heeft een krachtige ARM9-kern voor het verwerken van de navigatiesignalen en is uitgerust met USB2.0, CAN, A/D-converter, I²C, MSP (Multi-channel Serial Port), UART en GPIO. De chip gebruikt de ‘Self-Trained Assisted GPS technology’ van STMicroelectronics die het opstarten onder moeilijke signaalcondities verbetert. De Teseo II chip kan in persoonlijke navigatiesystemen worden toegepast en is ook leverbaar in een ‘automotive-grade’ uitvoering. Samples van de Teseo II (typenummer STA8088EX) zijn op dit moment beschikbaar en de productie in grote aantallen staat gepland voor het derde kwartaal van 2011.

Meer info:
http://www.st.com/internet/com/press_release/p3113.jsp