Ham Radio Deluxe verkocht

HRD

HRDSimon Brown, HB9DRV, heeft de rechten op zijn populaire programma Ham Radio Deluxe verkocht aan een groep amateurs bestaande uit Mike Carper, WA9PIE, Randy Gawtry, K0CBH en Rick Ruhl, W4PC.

 

 

Alle drie hebben 25 jaar ervaring op het gebied van radio data communicatie. Rick Ruhl is de directeur van W4PC Software, Inc met software pakketten als PakRatt, PKTerm en Radio Operations Center. Randy Gawtry is de directeur van Timewave Technology Inc met producten als de PK en DSP families van data controllers en andere commerciële data producten. Mike Carper is ervaren Fortune 500 technisch manager, trainer en begenadigd spreker op het gebied van draadloze technieken en IT Service Management.

“Simon heeft een fantastisch stuk software neergezet,” zegt Carper. “Zijn visie op het integreren van set besturing, rotor besturing, logging, digitale modes en werken over satellieten binnen één enkel stuk software heeft grote invloed gehad op de radio amateur gemeenschap. We zouden dit product graag voortgezet zien op en manier die recht doet aan het vele werk dat Simon en anderen erin gestoken hebben, het voortzetten van de visie, en intussen zorgen voor bugfixes en toekomstige uitbreidingen. Daar ligt onze hoogste prioriteit.”

“Na vele jaren schrijven aan de Ham Radio Deluxe software is het nodig om er tussenuit te gaan en het hele project aan een ander team over te dragen,” zegt Simon Brown, HB9DRV. “Het werk dat in de ondersteuning gaat zitten is meer geworden dan ik aankan, als gevolg van de vele duizenden gebruikers, nieuwe sets en andere hardware plus de onverwachte veranderingen in de infrastructuur waar Ham Radio Deluxe gebruik van maakt zoals QRZ.com. Daardoor heb ik geen tijd meer voor andere projecten. Zoals sommigen van jullie weten, heb ik een bedrijf opgericht met de naam SDR-RADIO.com GmbH en ben ik nu werkzaam op het gebied van Software Defined Radio met RFspace. Dit is de techniek van de toekomst; een toekomst waar ik deel van uit wil maken. In 2012 ben ik van plan weer naar Engeland terug te keren en weer in de lucht te komen, iets dat ik de laatste 25 jaar nauwelijks meer gedaan heb.”

De nieuwe eigenaren zijn bezig om een ontwikkelomgeving op te bouwen voor Ham Radio Deluxe en ze zijn van plan eerst wat bugs uit de bestaande “To Do List” weg te werken in een aanstaande versie 5.1 release. De 5.1 release wordt gratis voor geregistreerde gebruikers zodra deze gereed is.

Of met zulke zakenlui aan het roer HRD in de toekomst nog steeds gratis blijft, durf ik te betwijfelen. De overdracht zal niet gratis hebben plaatsgevonden en de investeringen moeten toch op een of andere manier worden terugverdiend…