LTC1799 oscillator

LTCA

LTCAEen interessant IC is de LTC1799. Deze SMD-chip van Linear Technology Cooperation is in staat een 50% duty cycle blokgolf op te wekken in het frequentiebereik van 1 kHz – 33 MHz. Met een driestanden schakelaar en een meerslags potmeter is de frequentie over het hele bereik instelbaar.

 

 

 

Het was nogal lastig om dit IC te bestellen. Sinds kort kun je bij Kent Electronics voor 12,50 euro een bouwsetje op basis van deze chip bestellen. 

Handig als je snel een signaaltje nodig hebt, om bijvoorbeeld even wat af te regelen. Of te gebruiken als basis voor een SDR-ontvanger,  antenne-analyser of impedantiemeetbrug. De bouwset bestrijkt het gebied van 10 kHz-32 MHz in drie bereiken (instelbaar met jumper) en de afstemming gebeurt met een 20 slagen trimmer.

http://www.kent-electronics.nl/

Een toepassing van de LTC1799