Mysterie rond haperende deurvergrendeling opgelost

auto

autoInspecteurs van Agentschap Telecom hebben afgelopen week het mysterie rond de haperende deurvergrendeling in Emmeloord opgelost. Diverse autobezitters ondervonden op de Zuiderkade in Emmeloord storing bij het openen van hun autoportier met behulp van de afstandbediening.

 

 

De oorzaak van de storing bleek een kassasysteem van een winkel aan de Zuiderkade dat gebruik maakte van verkeerde software. Door deze verkeerde software zonden 2 barcodescanners continue uit in dezelfde frequentieband als waarin de draadloze autosloten werken.

De leverancier van de kassa heeft direct andere software op de kassa geïnstalleerd en hiermee de storing verholpen.

Vergunningvrij frequentiegebruik
Diverse toepassingen zoals centrale deurvergrendeling, barcodescanners en alarminstallaties maken gebruik van frequenties zonder dat daar een vergunning voor noodzakelijk is. Het gaat hierbij vaak om apparaten die bedoeld zijn om korte afstanden te overbruggen en apparaten die niet continue uitzenden. In de meeste gevallen hebben ze een beperkt zendvermogen. De toename van het gebruik van dit soort (vergunningvrije) apparatuur in de samenleving brengt met zich mee dat storing soms onvermijdelijk is. En het helpt daarbij natuurlijk niet dat één van deze bandjes midden in onze 70cm band ligt; de frequentie 433.920 is wat dat betreft berucht.