Tunesië geeft persoonlijke machtigingen af

arat logo

arat logoEindelijk goed nieuws voor het radioamateurgebeuren in Tunesië 'A.R.A.T. (association des radio amateurs tunisiens)'. Tot op heden was het radiogebeuren in Tunesië enkel maar mogelijk via de Scoutsclub en konden persoonlijke vergunningen niet worden afgeleverd. Op 23/10/2011 werd op de Algemene Vergadering van het Ministerie van telecommunicatie in samenspraak met de A.N.F. (Nationaal Agentschap van de frequenties) beslist om A.R.A.T te erkennen en het radioamateurgebeuren te personaliseren.

 

 

Deze vooruitgang op radioamateurgebied is te danken aan Cpt. Mustapha Landoulsi (DL1BDF) die jarenlang (al meer dan 12 jaar) gestreefd heeft om het radioamateurgebeuren in Tunesië mogelijk te maken. Hij zag zijn kans schoon om, na de val van het regime vorig jaar, nog eens aan te kloppen bij de nieuwe regering, en met succes!

In de toekomst zal A.R.A.T. met de volgende cursussen beginnen: HAREC en NOVICE. Dit om de Tunesiërs die interesse hebben in de hobby en voor diegene die al lang bezig zijn via de scoutingclubs de mogelijkheid te bieden hun eigen call te verkrijgen. Dit geldt ook voor de mensen met Tunesische nationaliteit die buiten Tunesië wonen.

Voor diegene die in het bezit zijn van een CEPT-vergunning, die gelijkwaardig is aan een H.A.R.E.C- of NOVICE-licentie, zal het vanaf heden mogelijk zijn om een roepnaam aan te vragen bij A.R.A.T. voor hun tijdelijk verblijf in Tunesië.

Cpt. Mustapha Landoulsi zal een expeditie organiseren om dit gebeuren te vieren. Dit zal rond maart 2012 zijn. Meer specifieke gegevens hieromtrent zullen nog doorgegeven worden.