Brazilië verbiedt DX vanaf PY0S

brazil-flag

brazil-flagBrazilië heeft een verbod opgelegd aan radio amateurs om DXpedities uit te voeren naar de Braziliaanse archipel Saint Peter en Saint Paul, beter bekend als PY0S. Dit is een afgelegen eilandengroep vlak bij de evenaar waarvan het hoogste punt slechts ongeveer 18 meter boven zeeniveau uitsteekt.

 

 

Het is voor Brazilië tevens het gebied wat het dichtst bij Afrika ligt, met een afstand van ongeveer 1820 kilometer tot Guinea Bissau. St. Peter & St. Paul stond in 2011 op nummer 16 in de DXCC lijst van meest gewilde entiteiten.

In een gezamelijke verklaring op diverse sociale websites door PS8RF, de Braziliaanse Amateur Radio vereniging en een aantal Braziliaanse DX groepen, hebben zij hun ongenoegen geuit over deze overheidsban. PS8RF laat weten dat er momenteel een enorme mobilisatie plaatsvindt onder de Braziliaanse amateurgemeenschap die erop gericht is om de senatoren en volksvertegenwoordigers onder druk te zetten om het besluit over deze ban terug te draaien. PS8RF tekent daarbij aan dat de grootste zorg van de Braziliaanse amateurs is, dat deze beslissing de inleiding is tot nog meer ongekende beperkingen met betrekking tot andere entiteiten in Brazilië of zelfs andere delen van de wereld waar geen amateur activiteiten plaatsvinden. Meer informatie hierover is te vinden op www.teresinadxgroup.com . (Wel in het Spaans, of Google Translate gebruiken)