Zendmast Smilde weer operationeel

Smilde

SmildeSinds 15 september is de zendmast in Hoogersmilde weer in gebruik genomen. Voorlopig zullen alleen de radiozenders gebruik maken van de vernieuwde zendmast; Digitenne van KPN volgt vanaf 25 september. Zenderexploitanten KPN Broadcast Services en Broadcast Partners hebben de laatste herstelwerkzaamheden afgerond, waardoor het ontvangstbereik vanaf zaterdag 15 september weer hetzelfde zal zijn als voor de instorting van de mast. Nadat vorig jaar een deel van de zendmast instortte na een brand, maakten enkele zenders gebruik van de noodmast in Assen.

 

 

DVB-T (Digitale Televisie) gaat in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 september a.s. weer vanaf Hoogersmilde uitzenden. Klanten van KPN Digitenne kunnen vanaf dat moment weer een sterker signaal ontvangen in de regio Drenthe en omstreken, voor zowel de publieke- als de commerciële zenders. Voor een optimale ontvangst wordt geadviseerd de TV-ontvanger opnieuw in te stellen vanaf 25 september. 

Om de zendmast van Hoogersmilde weer volledig te herstellen, heeft KPN Broadcast Services op een hoogte van 280 meter en 235 meter twee nieuwe FM zendantennesysteem gemonteerd. Deze systemen bestaan uit meerdere FM-antennes waarmee de programma's van verschillende radiostations worden uitgezonden. 

De radiozenders zijn vanaf 15 september ingeschakeld vanaf de zendmast in Hoogersmilde. Radiostations die gebruik maken van de zendmast Hoogersmilde zijn: Radio 2 (88.0 FM), 3FM (88.6 FM), BNR (89.6 FM), Arrow Jazz FM (90.5 FM), Radio Drenthe (90.8 FM), Radio 1 (91.8FM), 100% NL (94.2 FM), Radio 4 (94.8 FM), RADIONL (97.1 FM), Arrow Classic Rock Noord (98.7 FM), Slam FM (99.6 FM), Sky Radio (101.0 FM), Q-music (100.4 FM), 538 (102.2), Radio Veronica (103.2 FM).