Philips brengt wifi-lampen uit

LED lamp

LED lampElektronicabedrijf Philips brengt vandaag een nieuw type led-lamp uit die via een webbrowser of iPhone-app bediend kan worden. Dit Hue-systeem stelt gebruikers niet alleen in staat de lampen aan en uit te doen, maar ook de kleur, warmte en intensiteit van het licht kan worden aangepast.

 

 

Een starterpakket kost €199 en bevat drie led-lampen en een zogeheten 'bridge'. Dit is een apparaat dat op de router moet worden aangesloten. Vervolgens kan de gebruiker een app voor de iPhone of iPad downloaden, en kan hij daarmee alle aangesloten lampen bedienen (zou dat via het bekende X10 protocol gaan? – red.).

Zo is het mogelijk om de kleur van alle lampen in een bepaalde kamer aan te passen, of de felheid iets bij te stellen. Het instellen van een 'lichtwekker' behoort ook tot de mogelijkheden door alle lampen op een bepaald tijdstip langzaam aan te laten gaan. Alle instellingen zijn ook te combineren in zogeheten 'LightRecipes', waarmee in één keer een bepaalde sfeer kan worden opgeroepen.

Het starterpakket kan alleen bij officiële Apple-winkels of online op de winkel van de iPhone-fabrikant gekocht worden. Extra lampen zijn beschikbaar voor €59 per stuk.