Logboek software

logbook

logbookVrijwel iedereen heeft wel zijn eigen (elektronische) manier om zijn logboek bij te houden. Sommigen gebruiken HRD, zelf gebruik ik Lux-Log, maar zo af en toe duikt er een nieuw initiatief op dat de moeite van het vermelden waard is.

 

 

 

Een vrij onbekend programma is het gratis Log4OM waarvan zojuist versie 1.12.1 uitgekomen is. Informatie over het programma vind je hier .

Er is een uitgebreide handleiding te vinden die je HIER kunt downloaden. Het programma heeft een hoop mogelijkheden, tot een ingebouwde voice keyer met 6 mogelijke berichten aan toe. Verder CAT aansluitingen, automatische ADIF updates en nog veel meer leuke mogelijkheden voor de veeleisende amateur. Een gebruikersforum vind je HIER .

Hoewel een amateur doorgaans niet van zijn vertrouwde eigen logprogramma af te brengen is, is dit programma de moeite van het bekijken meer dan waard. En, niet onbelangrijk in tijden van crisis, helemaal gratis, zoals eerder opgemerkt.

 

3 gedachten aan “Logboek software”

  1. Vraagje over de webshop. Is het ook mogelijk om de bestelde artikelen ook af te halen.
    Uiteindelijk woon ik zelf ook in Zoetermeer en zolang ik nog steeds in staat ben om op de fiets te stappen en een stukje te gaan rijden wil ik graag die € 8,50 kunnen uitsparen en met een frisse neus thuis komen.
    Nu heb ik geen mogelijkheid om aan te geven dat ik het wil komen afhalen. En dat weerhoud mij ervan om te bestellen via de webshop.

    1. Natuurlijk kan dat. Let op de site wanneer de afdelingsbijeenkomsten zijn, stuur een mailtje met wat je hebben wil, en kom het afhalen op de clubavond. Is nog gezellig ook.

Reacties zijn gesloten.