Dell’s PC-op-een-stick verschijnt in juli

StickPC

StickPCDell’s superkleine PC met de naam Project Ophelia verschijnt in juli op de Amerikaanse markt voor een prijs van circa $100. Het op Android-gebaseerde apparaat heeft de grootte van een USB-stick.

 

 

Het idee achter Ophelia is een klein client apparaat te bieden dat gebruikers in hun broekzak kunnen stoppen en gebruiken op elk scherm dat beschikt over een HDMI poort. De pc-op-een-stick kan vervolgens applicaties opstarten en toegang bieden tot opgeslagen bestanden. Bovendien beschikt het apparaatje over wifi en bluetooth.

Stick

Ophelia tovert op die manier elk scherm om in een pc, gameconsole of TV set-top box. Het is bedoeld voor gebruikers die het merendeel van hun computertaken online doet.  “Gebruikers kunnen apps, films en tv shows downloaden uit de Google Play Store”, aldus Jeff McNaught van Dell’s cloud client computing divisie tegenover IDG News. “Ook kunnen gebruikers Android games spelen of films streamen van Hulu of Netflix.”

Dell denkt met Ophelia een goedkoop alternatief te kunnen bieden voor tablets en pc’s. Het bedrijf werkt nog aan een toetsenbord waarmee gebruikers kunnen typen als Ophelia aan een scherm gekoppeld is.