Over 5 jaar in 30 procent van de huishoudens een DAB+radio

dab logo

dab logoOver vijf jaar is in 30 procent van de huishoudens een DAB+ radio (inclusief in de auto) te vinden. Dat zegt voorzitter Jan-Willem Brüggenwirth van de Vereniging van Commerciële Radio (VCR) in Adformatie.

 

 

Dat is minder dan de 50 procent die het ministerie van Economische Zaken voor ogen heeft.

Momenteel zijn de radiostations nog in onderhandeling met het ministerie over een bijdrage van enkele miljoenen voor het marketingoffensief waarmee de gezamelijke radiostations (commercieel en publiek) het publiek aan DAB+ moeten helpen.
Uit onderzoek van het Radio Advies Bureau (RAB) blijkt dat de bekendheid van DAB+ hoger is dan verwacht, bijna drie miljoen mensen geven aan ervan gehoord te hebben. Hiervan geven circa 700.000 mensen aan dat zij precies weten wat het is. Het landelijk DAB+ netwerk wordt dit jaar uitgerold in Nederland en er heeft nog geen communicatie plaats gevonden.

Het is natuurlijk een beetje kip-en-ei verhaal. Niemand koopt een DAB radio als er geen uitzendingen zijn, en omroepmaatschappijen zitten niet te springen om over te schakelen op DAB als er geen luisteraars zijn. Toch stellen diverse overheden (zoals in Engeland) zich ten doel om op korte termijn over te schakelen op DAB. Nu de luisteraar nog mee krijgen.