PSK31 met “banana-PI”

Rijstvretende PI

Chinese PI kloonDe kloon „Banana Pi“ heeft zich aangediend om in de voetsporen van de Raspberry Pi te treden. Deze kloon komt niet van de Engelse Raspberry Pi Foundation, maar van een initiatief uit China.

 

 

Net zoals de Raspberry Pi is ook de Banana Pi een Linux machine ter groote van een creditkaart, die met een verbruik van 1,4 W als hij niets staat te doen, bijzonder zuinig met energie is en daardoor leuk voor gebruik tijdens langere tijden is. In vergelijking met de Raspberry Pi heeft de Banana Pi een Dualcore-CPU met 1 GHz kloksnelheid en 1 GB RAM. Dat maakt 'm voor amateurtoepassingen erg interessant. Men is er al in geslaagd om met deze machine succesvol PSK31-verbindingen te maken op de desktop – hoe dat precies gerealiseerd is, zal te lezen zijn in het Duitse amateurblad CQ DL 8/14, dat volgende maand uitkomt. Dus als iemand daar lid van is, zie ik graag een scan HI.

Rijstvretende PI