Thaise defensie pikt 6m weer in

Thai logo

Thai logoHet Thaise AT, de National Broadcasting and Telecommunications Commission ofwel NBTC overweegt een nieuw nationaal frequentieplan. Een met twee doelstellingen: verbetering van de nationale veiligheid en het plannen van nieuwe breedband telecommunicatiediensten in de toekomst.

 

Het Thaise nationale Telecommunicatie Comité keurde het plan onlangs goed en heeft het voorgelegd aan de NBTC, die dit plan om de twee jaar goed moet keuren. In het nieuwe frequentieplan is het gebied van 50 tot 54 MHz toegewezen aan het leger om de nationale veiligheid te kunnen waarborgen.

Maar dat stond lijnrecht tegenover de beslissing van vorig jaar waarbij het 50 tot 54 MHz gebied toegewezen was aan Thaise radio amateurs. Het leger, dat het spectrum gebruikte voor noodgevallen, had zelf de verplaatsing voorgesteld. En daarom moet de NBTC op dit moment de radio amateurs nog steeds het gebruik van de zes meter band toewijzen als gevolg van het protest van de militairen.

Maar als de National Broadcasting and Telecommunications Commission doorgaat met het frequentieplan zoals het er nu ligt, lijkt het erop dat het Thaise leger haar zin krijgt en dat amateurs geen toegang meer krijgen tot de 6 meter band.

Het hele verhaal vind je op tinyurl.com/thailand-6-meters