Deutsche Welle sluit station KIGALI RWANDA

Duitse Golf

Duitse GolfDe Duitse internationale omroep Deutsche Welle gaat haar zendstation te Kigali in Rwanda sluiten.

 

 

Toen het station begon met uitzenden lag het 15 km vanaf het stadscentrum.  Maar sindsdien is Kigali behoorlijk gegroeid en nu ligt het station in een buitenwijk. En om die reden zijn de grondprijzen waarop het station staat door het plafond gegaan.

Maar de grondprijs was niet de enige uitdaging waar Guido Baumhauer, directeur distributie van Deutsche Welle, voor stond bij zijn onderhandelingspogingen met de Rwandese overheid. Volgens Baumhauer zou het station niet kunnen blijven, ook al zou hij dat willen, omdat het contract met de Rwandese overheid afloopt en men wil het niet vernieuwen.

Sinds de oprichting in 1965 was het zendstation in Kigali, Rwanda, het laatste kortegolfstation van de omroep dat nog steeds in gebruik was. Het afbreken van het station kan wel tot augustus 2016 duren en tegen die tijd moet Deutsche Welle het gebied verlaten hebben.

Het hele verhaal lees je op http://www.dw.de/deutsche-welle-closes-kigali-outpost/a-18340960