Wijziging Duitse 6m toewijzing

darc

darcMet het besluit nr 17/2015 heeft het Duitse AT, de Bundesnetzagentur (BNetzA) de voorwaarden voor het gebruik van het frequentiebereik 50,08-51 MHz veranderd.

 

 

In de voorwaarden voor het gebruik van radio-bakens met toegewezen roepnaam volgens § 13 AFuV wordt de tekst "de toewijzing van frequenties: 50,083 MHz" vervangen door de volgende tekst: "Toewijzing frequentie: 50,483 MHz". De frequentie 50,083 MHz zal niet meer worden toegewezen voor het gebruik door radiobakens en niet meer verlengd worden wanneer de toestemming van de huidige roepnaam verloopt. De houders van de betreffende roepnamen worden daarom geadviseerd om zo snel mogelijk de passende wijzigingen door te voeren. "Alle andere voorwaarden voor het gebruik van de bovenstaande bakens blijven ongewijzigd. De bepalingen van Notification nr. 1523/2014 worden niet beïnvloed door deze verandering".

Monitor je 6m voor openingen, houd er dan dus rekening mee dat de Duitse bakens op korte termijn verhuizen naar 50,483MHz.