Nieuwe release Log4OM

logboek

logboekIn de voortschrijdende ontwikkeling van het elektronische logboekprogramma Log4om (en dat spreek je uit als Log Voor Ooh-Em, niet Log voor 40m) is de nieuwste release, versie 1.22, nu vrijgegeven met weer een heleboel nieuwe mogelijkheden.

 

 

Een van de toegevoegde functionaliteiten is:

  • De mogelijkheid om gescande plaatjes of scans van papieren QSL's, geluids/video bestanden (opnamen), tekst en andere bestanden toe te voegen aan een QSO vanuit het QSO Edit window.

De gebruiker kan nu bijvoorbeeld een QSO opnemen met een Windows geluids/video recorder en het resulterende .wav, MP3 of video bestand aan het QSO toevoegen om later nog eens af te spelen.
Maar het is ook mogelijk om tekstbestanden van uitgewisselde data (PSK31 bijvoorbeeld), foto's van het tegenstation, ontvangen SSTV plaatjes of ontvangen bestanden toe te voegen aan een QSO

  • En om deze mogelijkheid nog verder uit te nutten, is het nu mogelijk om automatisch ontvangen eQSL kaarten te downloaden als je je eQSL status bijwerkt, waarmee automatisch de elektronische kaart toegevoegd wordt aan het QSO record zodat je dat later nog eens terug kunt zien.

Toekomstige uitbreiding van deze optie omvat automatische download van plaatjes van websites waarop je calls kunt opzoeken, zoals QRZ.com. In het geval van QRZ.com is het een aanvulling op de bestaande automatische QSO upload naar de QRZ gegevens van het on-line logboek.

  • Naast automatische real time update van QSO's naar het logboek van de gebruiker op QRZ, voorziet Log4OM tevens in real time upload van QSO's naar Clublog, HRDLog, LOTW, eQSL & HamQTH. Log4OM spreekt daarbij de hoop uit dat deze on-line sites ook de mogelijkheid gaan bieden om grafische bestanden te downloaden, zodat ook die automatisch aan QSO's toegevoegd kunnen worden.

  • Versie 1.22 biedt nog veel meer nieuwe mogelijkheden zoals ondersteuning van label printers zoals de Brother QL570 en QL700.

Het programma is gratis te downloaded van de website:
http://www.log4om.com/

Log4OM is gratis voor alle radio amateurs en het Log4OM team biedt gratis ondersteuning via hun forum, email, Skype en indien nodig telefoon en Teamviewer.

Het Log4OM forum vind je op
http://forum.log4om.com/