Raspberry Pi HAM Radio kits

Raspberry

RaspberryJenny List G7CKF heeft een aantal HF Breakout kits en een Pi-HF direct conversie radio kit voor de Raspberry Pi beschikbaar gemaakt.

 

 

De breakout kit voorziet in een breakout board waarmee de Raspberry Pi klokgenerator gebruikt kan worden als een HF bron of als eenvoudige radiozender. De Raspberry Pi heeft een ingebouwde klokgenerator, een krachtige frequentie synthesizer die gebruikt kan worden om frequenties op te wekken tot 250MHz. Dat is genoeg voor een bruikbare HF signaalbron voor experimenten, of in combinatie met geschikte filters en antennes om de Pi als laagvermogen amateurzender te gebruiken

De Pi-HF is primair bedoeld voor frequenties tussen 130 kHz en 30 MHz, maar heeft een bandbreedte van meer dan 100 MHz dus het werkt ook wel op hogere frequenties inclusief de 50 MHz (6m) en 70 MHz (4m) amateurbanden met wat mindere prestaties. Het is geen software-defined radio, maar in plaats daarven een traditionele direct conversie radio ontvanger met software besturing.

Raspberry Pi HF Breakout Kit (video)
http://www.geeky-gadgets.com/raspberry-pi-rf-breakout-kit-video/

Language Spy – Amateur Radio en Raspberry Pi kits
http://shop.languagespy.com/products/rf-breakout-kit-for-the-raspberry-pi