Spanje QRT op 5MHz

spaanse vlag

Spaanse vlagTerwijl de euforie over een wereldwijde toewijzing van 15kHz spectrum op 5MHz nog naklinkt, wordt het in Spanje stil op deze band: Spaanse amateurs mogen daar niet meer uitzenden.

 

 

Mike, EA7JVZ/G4HOL, meldt dat de huidige tijdelijke Spaanse 5 MHz toestemming vanaf maandag 30 november 2015 verlopen is.

“Spaanse 5MHz gebruikers gaan QRT om 23:00 GMT op 30 november.
De Spaanse uitvoering van het AT besluit over toekomstige toewijzing van frequenties op basis van de uitkomsten van de WRC in Genève en kijkt meteen ook naar de toegestane vermogens. Totdat de nieuwe stuctuur duidelijk geworden is, rest er slechts 5MHz SWL activiteit hier”.

Ook hier schiet het niet erg op. Nederlandse amateurs zijn nog steeds in afwachting van de nieuwe Regeling Gebruik Frequentieruimte die het gebruik van de band in Nederland formaliseert. Maar het blijft oorverdovend stil bij de overheid…