Voice of America antennes neergehaald

200px-VOAlogo

200px-VOAlogoOp 4 april is er een rij van 48 antennemasten die vroeger gebruikt werden door de Voice of America middels explosieven met de grond gelijk gemaakt.

 

 

De VOA had de masten, gelegen in Beaufort County, North Carolina, al 10 jaar niet meer gebruikt, hoewel ze nog steeds nieuws en informatie uitzenden richting Latijns Amerika, Cuba, het Caribbisch gebied en Afrika via masten in een nabijgelegen staat. Volgens de nieuwsberichten was er minder dan 1 minuut nodig om de masten neer te halen, waarna ze als oud ijzer afgevoerd zijn. De masten hebben er zo'n 50 jaar gestaan.

Televisie station WITN zegt dat de VOA locatie verkocht is aan Beaufort County’s North Carolina Wild Life Resources Commission.

Het neerhalen van de masten is HIER te zien.