Kartelvorming bij Elco fabrikanten

goldcap1

goldcap1En ik maar denken dat zoiets alleen in de olie-industrie voorkwam… Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft laten weten dat drie bedrijven schuld bekend hebben aan het maken van prijsafspraken voor elektrolytische condensatoren die aan klanten in Amerika en andere landen verkocht worden.

 

 

"De Antitrust Divisie heeft tot nu toe vijf bedrijven en één persoon aangeklaagd voor hun rol in deze internationale prijsafspraak-samenzwering," zegt hulpadvocaat General Brent Snyder in een nieuwsbrief van 23 augustus van het ministerie.

"De samenzwering met betrekking tot elektrolytische condensatoren raakt miljoenen consumenten die elke dag apparaten gebruiken waar deze condensatoren in gebruikt worden."

Zijn wij weer even getild dan, met onze zelfbouw activiteiten en koopdozen…