Expeditie bestolen

thief

thiefDe een-mans “Cows Over the World” DXpeditie is aan zijn eind gekomen — voortijdig, abrupt, en door een triest verhaal. Tom Callas, KC0W, meldt dat door diefstal in Kiribati hij niets meer over heeft. Hij vertelde The Daily DX dat zijn Cows DXpeditie "permanent QRT" is.

 

 

“Alles wat ik had is op 28 september gestolen hier in Kiribati,” zegt Callas op zijn QRZ.com pagina. “Ze hebben alle radio's, computers, lineairs, antennes, coax, alles meegenomen. Zelfs mijn kleren en schoenen. Ik heb letterlijk niets over. Ik type dit met tranen in mijn ogen.”

De “Cows Over the World” DXpeditie ging afgelopen voorjaar op pad, toen de DXer uit Minnesota startte als KH8/KC0W vanuit Amerikaans Samoa. Andere bijzondere locaties volgden. Na een korte stop kondigde Callas vorige week aan dat hij de draad weer op zou pakken als T30COW vanuit West Kiribati, maar hij zei dat hij zijn Top 25 Most Wanted” DXpeditie niet zou realiseren. Hij financierde de DXpeditie uit eigen middelen. Callas was in afwachting van toestemming om te mogen werken vanaf Tokelau en Nauru. Alle calls in de CW DXpeditie reis hebben “COW” in de suffix.

Naast T30COW bestond de Cows DXpeditie uit calls als 5W0COW, T2COW en YJ0COW. Aangekondigde plannen om te werken vanuit de Solomons, Tokelau, Bangladesh en andere locaties zijn nu van tafel.

In het verleden heeft Callas gewerkt vanaf het eiland St Helena (ZD7X), Cambodja (XU7XXX), Haiti (HH5/KC0W), en Martinique (TO0O), en hij heeft meer dan 100.000 verbindingen gemaakt, inclusief die vanuit de Pacific.

Inmiddels hebben amateurs een actie op touw gezet om Tom weer in de lucht te krijgen.