Kleinste APRS transceiver

aprs

APRSSoms kom je nog wel een juweeltjes van ontwerpen tegen. In dit geval een APRS transceiver, compleet met GPS, gebaseerd op dezelfde DRA818V chip die we gebruikt hebben voor onze VHF transceiver.

 

 

Vermogen dientengevolge 0,5 of 1W. Het printje ziet er als volgt uit:

board

Op de desbetreffende site is wat meer informatie te vinden, en ook een download met het complete print ontwerp en het schema. Alleen heb je niets aan dit soort dingen zonder de software. En die is nergens te vinden Nou is deze 'commit' zoals dat heet, pas 3 dagen oud dus misschien komt het nog. Maar het is wel een leuk dingetje om te maken. Batterijtje erop, rubber duckie en je stopt 'm zo in je binnenzak. Ik hou het in elk geval in de gaten voor als de software eveneens beschikbaar komt. Dan kunnen we een bak van die printjes laten maken voor de liefhebbers..