Zuid Afrika schrapt 2100 licenties

Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaHet Zuid-Afrikaanse AT, ICASA, heeft 2100 Amateur Radio licenties geschrapt, en dat is waarschijnlijk meer dan 1/3 van het totale aantal licenties, vanwege het niet betalen van de licentiekosten.

 

 

De SARL (South African Radio League) nieuwsletter schrijft hierover:

Tijdens het drie-maandelijks amateuroverleg tussen SARLen ICASA die deze week gehouden werd, bevestigde ICASA dat 2100 amateur radio licenties ingetrokken zijn vanwege het niet betalen van de licentiekosten. De laatste paar maanden heeft de SARL amateurs in diverse nieuws bulletins en via het web erop gewezen dat ze er voor moesten zorgen dat hun licenties betaald waren. In december van afgelopen jaar heeft de SARL nog e-mails gestuurd naar leden met een betalingsachterstand en waarvan de licenties op het punt stonden om ingetrokken te worden. Deze week werden nog eens aan 143 leden een herinnering gestuurd.

ICASA stuurt de rekening aan het begin van elk jaar maar veel daarvan bereiken hun bestemming niet, vaak omdat licentiehouders hun adreswijziging niet doorgeven. De regels zijn duidelijk: de verantwoordelijkheid voor het betalen van de jaarlijkse licentiekosten liggen bij de licentiehouder en het niet kunnen bezorgen van de rekening is niet het probleem van ICASA.

Zuid-Afrikaanse amateurs kunnen bellen met het kantoor van de SARL om te verifiëren of de machtiging ingetrokken is of niet. Is dat het geval en de schuld ligt toch bij ICASA, dan krijg men de licentie terug. In alle andere gevallen moet opnieuw een licentie aangevraagd worden.