Bundesnetzagentur legt FM piraat het zwijgen op

csm_BnetzA-Schild-1075x650_b217ee95d6

csm_BnetzA-Schild-1075x650_b217ee95d6Het Duitse AT, de Bundesnetzagentur, heeft op goede vrijdag een FM zender in het district Graafschap Bentheim het zwijgen opgelegd. Dit blijkt uit een persbericht van de BNetzA.

 

 

De radio-controledienst van de Bundesnetzagentur heeft op aanwijzingen van het Nederlandse Agentschap Telecom een actieve illegale FM-zender gevonden op de frequentie 94.5 MHz in de gemeente Getelo in het district Graafschap Bentheim. Via de ongeveer 60 meter hoge zendmast werd Nederlandse en Duitse Schlagermuziek de ether ingestuurd. De zender werd door medewerkers van de Bundesnetzagentur uitgeschakeld. Aansluitend werd de zendmast door medewerkers van de technische dienst van het Agentschap ontmanteld. De zender en antennekabel werden in beslag genomen. Nog dezelfde dag werd er een juridische vervolging ingesteld tegen de exploitant van de illegale zender.

Boete van maximaal 500.000 euro

Storingen door ongeautoriseerde uitzendingen zijn ronduit verboden. In Duitsland staat dat onder toezicht van de Bundesnetzagentur. De veroorzaker van dit ongeautoriseerde frequentiegebruik wordt financieel aansprakelijk gesteld voor de acties die noodzakelijk zijn om de storing op te heffen, en de stoorbron (zender) wordt in beslag genomen. Vervolgens wordt juridische vervolging ingesteld. Tegen de eigenaren van illegale zenders kunnen geldboetes tot 500 000 Euro worden opgelegd.