FCC op jacht naar reclameborden

358_Liverpool_Tower_Storm.c68d7fe8a57cccc55931cc9a20e44060

358_Liverpool_Tower_Storm.c68d7fe8a57cccc55931cc9a20e44060Het handhavingsbureau van het Amerikaanse AT, de FCC, heeft een beroep gedaan op de verkopers van LED reclameborden om erop te letten dat ze zich houden aan de wet- en regelgeving. Sinds maart van dit jaar heeft de FCC al 21 schikkingen getroffen met bedrijven die LED reclameborden op de markt brachten die niet voldeden aan de EMC en nog andere eisen.

 

 

De schikkingen betroffen in totaal $850.000 aan boetes en de toezegging aan de wet te zullen voldoen. Het voldoen aan de eisen die door de FCC gesteld worden is cruciaal omdat de radiostoring die door de reclameborden veroorzaakt wordt, storingen kan veroorzaken aan gelicenseerde radiodiensten, zegt de FCC.

“In het licht van deze recente schikkingen herinneren we de verkopers van LED reclameborden aan hun wettelijke verplichtingen”, zei het hoofd van het handhavingsbureau Rosemary Harold. “De FCC neemt haar verantwoordelijkheden serieus en zorgt ervoor dat energie-uitstralende apparaten zoals LED verlichting geen storingen veroorzaken op geautoriseerde uitzendingen.”

LED verlichting wordt steeds meer gebruikt in digitale reclameborden en andere commerciële en industriële toepassingen, waaronder reclameborden en grote video displays in sportaccomodaties. Gegeven het elektrische ontwerp van deze verlichting, kunnen ze HF energie uitstralen. Voordat deze apparatuur in Amerika verkocht mag worden, moeten LED reclameborden getest worden en voldoen aan de technische standaarden van de FCC en voorzien worden van de juiste labels, identificatie en informatie brochures. Het FCC Office of Engineering and Technology (OET) houdt toezicht op het goedkeuringsproces voor HF apparaten, waaronder LED reclameborden.

Het handhavingsbureau onderzocht honderden modellen LED reclameborden voor zowel binnen- als buitengebruik en ontdekte regelmatig modellen die niet voorzien waren van de juiste labels, goedkeuringen en/of informatie brochures. Elk onderzoek werd afgesloten met de verplichting van het desbetreffende bedrijf om de apparatuur aan de eisen te laten voldoen, een toezegging om de interne procedures te verbeteren om toekomstige overtredingen te voorkomen en het betalen van een boete.

Tot op heden heeft de FCC 21 onderzoeken afgesloten, met boetes oplopend tot $115.000.