Kerstkado voor Turkse amateurs

250px-Flag_of_Turkey.svg

250px-Flag_of_Turkey.svgHet Turkse AT, BTK, publiceerde in hun staatskrant van 29 november 2018 twee nieuwe toewijzingen voor de radio amateurs in dat land.

 

 

Deze toewijzingen zijn:
De nieuwe WRC-15 60m secundaire toewijzing van 5351.5 – 5366.5 kHz met een maximaal vermogen van 15W EIRP. Alle modes zijn toegestaan. (Huh? FM op 60M? Alles met minder bandbreedte dan 3kHz denk ik -red.)

Een toewijzing op 6m voor het segment 50 – 52 MHz, alle modes toegestaan, met een maximum vermogen van 75W.

De BTK Nationale Frequentietabel (p.11,27)
https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/milli-frekans-plani.pdf

Wellicht door de toewijzing die steeds meer landen implementeren (en waarschijnlijk ook de mindere condities waardoor het op de hogere banden wat lastiger werken is) is het op 60m de laatste weken een stuk drukker geworden. Naast het onvermijdelijke gereutel van FT8 signalen zijn er gelukkig nog genoeg amateurs die wél geïnteresseerd zijn in het maken van een stukje menselijk contact: ik heb diverse nieuwe landen op 60m bij kunnen schrijven. Kijk eens tussen 5351.5 en 5354 en vaak hoor je meerdere stations in CW, op zoek naar nieuwe landen. De moeite van het proberen waard.