Belgische 621kHz MG zender gaat uit

oude radio's

oude radio'sZo komt er weer een in de lucht, en zo verdwijnt er weer een. Vincent F4HPZ weet te melden dat de middengolf uitzendingen in België op 621kHz stoppen op 13 december dit jaar.

 

 

RTBF 621 kHz zendt sinds vanmorgen 0459z aan het eind van elk uur de volgende boodschap uit op 621 kHz:

"From December the 31st, La Première will cease transmitting on the medium wave. In order to continue listening to us, switch your radio reciever to FM on your city's frequency. You can also listen to us live on DAB+, through radio player app, or auvio."

In het Nederlands: Vanaf 31 december zal La Première stoppen met uitzenden op de middengolf. Wil je naar ons blijven luisteren, stem je radio dan af op de FM frequentie in je woonplaats. Je kunt ons ook live horen via DAB+, via een radio player app of auvio.

Het bericht lijkt alleen op de middengolf uitgezonden te worden, en komt aan het einde van de advertenties. Vreemd genoeg is de tweede zin (bijna) hetzelfde als de aankondiging van de sluiting van Allouis in december 2016.

Dit bericht werd niet gehoord op VivaCité (1125 kHz); en er is ook geen informatie te vinden over het tijdstip van de laatste uitzending, dus waarschijnlijk stopt La Première om 1905z (20:05 lokale tijd) zoals altijd.

RTBF's website geeft aan dat het mogelijk is om naar RTBF international te luisteren via de Atlantic Bird 3 satelliet:
https://www.rtbf.be/entreprise/recevoir-la-rtbf
maar wikipedia zegt dat deze satelliet in 2019 vervangen moet worden.