Storing van LED lampen in Griekenland

LED meuk

LED meukDe Griekse nationale amateur radio vereniging RAAG maakt melding van ernstige storing op de radio ontvangst door vervuilende LED verlichting.

 

 

Na herhaalde en hevige protesten van collega's uit diverse delen van het land over de verkoop van vervuilende LED lampen, komt naar voren dat er plaatsen zijn waar er zeer ernstige storingen zijn in het kortegolf gebied tot aan VHF.

Naasts de radio amateurs ondervinden ook andere primaire gebruikers van het spectrum storing, zoals het Griekse ministerie van defensie, ELAS, ministeries, ambassades, etc.

Aangezien de storingen oncontroleerbaar worden als gevolg van de introductie van kwalitatief slechte producten uit Azië met een valse CE-markering, wordt de amateurs nu verzocht om elk geval van storing onmiddellijk te melden; ofwel in de eigen regio of via een e-mail naar raag-hqraag.org zodat meteen actie ondernomen kan worden.

Vanwege economische motieven gaan steeds meer gemeentes in het land over tot vervanging van de bestaande verlichting door de veel zuiniger LED lampen. Maar als ze om wat voor reden dan ook kiezen voor de verkeerde producten, wordt het erg lastig om de situatie terug te draaien en daarom, vanwege de verwoestende gevolgen voor de ontvangst, is het zaak zo snel mogelijk melding te maken van de problemen en zonder vertraging meteen actie te ondernemen.

Hoe de storing van LEDs klinkt kan je horen via deze link:
https://www.youtube.com/watch?v=o8zMhjXcmoA

En als je denkt dat het in Nederland wel meevalt: Lees Gert's avonturen met de LED lampen van zijn buurvrouw nog eens na in de RAZzies van maart 2016