Nokia en Nordic Telecom ontwikkelen LTE voor publieke taken in 410-430 MHz

nokia_white_logo

nokia_white_logoNokia en de Tsjechische operator Nordic TeleCom hebben een LTE-netwerk gebouwd in de 410-430 MHz-band. Het netwerk is bedoeld voor mission-critical-communicatie (MCC) en diensten voor Openbare orde en veiligheid (OOV). Nokia meldt dat dit netwerk een wereldprimeur is.

 

 

Nokia levert een toekomstvast netwerk en is ter plekke met een lokaal team voor advies en ontwikkeling. Nokia zal zijn LTE-radionetwerkoplossing, IP-netwerktechnologie, Dense Wavelength Division Multiplex (DWDM) -technologie gebruiken en Mission Critical Push to Talk (MCPPT) applicatieoplossingen zoals Group Communication installeren.

Dit lage spectrum zorgt voor goede dekking, terwijl er dankzij LTE en breedband ruimte is voor veeleisende toepassingen, zoals video en low-latency IoT. Dit wordt gecombineerd met een hoge betrouwbaarheid en beveiliging. De 410-430 MHz-band is pas sinds kort beschikbaar. Het ecosysteem voor breedband en IoT diensten voor deze toepassingen is nog klein, maar moet nu snel gaan groeien.

Europese harmonisatie

De internationale spectrumregelgever CEPT heeft de 410-430 MHz-band in Europa geharmoniseerd voor openbare orde en veiligheid. Nokia verwacht dat meer landen de frequenties daarvoor gaan uitgeven. In Nederland zijn vergunningen toegekend aan Combonet en aan Entropia.