Lightsail-2 lancering op 22 juni

Jaja. Ook een vliegend melkpak.

Jaja. Ook een vliegend melkpak.LightSail is een door burgers gesponsord project van The Planetary Society. Deze cubesat zal aangedreven gaan worden door alleen maar zonlicht naar een baan om de aarde. LightSail 2 zal in een baan gebracht worden door een SpaceX Falcon Heavy raket op 22 juni 2019, en zal de eerste zon-aangedreven vlucht in een baan om de aarde worden.

 

LightSail 2 lift mee aan boord van de Department of Defense Space Test Program-2 (STP-2) missie welke 24 satellieten in 3 verschillende banen zal brengen. LightSail 2 zelf is ondergebracht in de Prox-1, een ruimtevaartuig dat ontworpen is door Georgia Tech en officieel bedoeld was om het werken in de buurt van andere ruimtevaartuigen te demonstreren. Prox-1 zal de LightSail 2 zeven dagen na de lancering in de ruimte zetten.

Na een paar dagen van controleren van de toestand van de LightSail 2 zullen de vier zonnepanelen zich ontvouwen. Ongeveer een dag later zullen vier metalen buizen de vier driehoekvormige Mylar zeilen ontvouwen vanuit hun opbergplek.
De zeilen, met een gezamelijk oppervlak van 32 vierkante meter, zullen zich gedurende steeds een halve omloop naar de zon keren, waarmee de satelliet een zetje krijgt met niet meer dan het gewicht van een paperclip.
Na ongeveer een maand na het ontvouwen van de zeilen zou deze constante druk de baan van de LightSail 2 meetbaar vergroot moeten hebben.

LightSail 2's baan heeft een inclinatie van 24 graden, met een sickelvormige baan op 720 km hoogte.
Op een breedtegraad van 42 graden is de maximale elevatie 10 graden boven de horizon.

Lightsail-2 heeft een experimentele zendmachtiging met de roepnaam WM9XPA en zendt uit op 437.025 MHz. Een morse baken zendt de roepnaam elke 45 seconden uit. Een packet baken zendt tevens uit in AX.25, FSK 9k6 bps data.

Baken informatie is beschikbaar op:
http://tinyurl.com/ANS-153-Lightsail-Morse-Beacon
Documentatie over de structuur van de downlink telemetrie vind je op:
http://tinyurl.com/ANS-153-Lightsail-Telemetry