1-letter suffixen in Spanje

urelogoOp 16 januari 2020 stond er in de Spaanse staatscourant een aankondiging omtrent het gebruik van 1-letter suffixen door Spaanse radio amateurs.

De Spaanse nationale amateurvereniging URE meldt daarover:

Na meer dan vijf jaar werk door de URE, het worstelen met het agentschap, het presenteren van talloze voorbereidende projecten voor de ontwikkeling en toepassing van regelgeving, is nu het einde van de procedure bereikt.

Het besluit van het General Directorate of Telecommunications and Information Technologies is onlangs gepubliceerd op de radio amateur website met de goedkeuring van de definitieve lijst van toegewezen en afgewezen aanvragen en de bijbehorende toegewezen 1-letter suffixen.

Dit besluit is gepubliceerd in de officiële staatscourant,  BOE 14, op donderdag 16 januari 2020 onder voorziening 673.

Hieropvogend zal het General Directorate of Telecommunications and Information Technology via de verschillende provinciale hoofdkantoren de nieuwe 1-letter suffixen zo snel mogelijk effectueren, dit afhankelijk van de hoeveelheid werk van het hoofdkantoor. Tot die tijd is de toewijzing nog niet officieel en mag ook nog niet gebruikt worden.

Het was nog niet makkelijk om in aanmerking te komen voor een 1-letter suffix: je moest beschikken over een Spaanse zendmachtiging, nog nooit een sanctie gehad te hebben, en tenminste 15 jaar ervaring te hebben in internationaal radio amateurisme.

Het besluit met de bijlage met uitgegeven 1-letter suffixen kan je downloaden van het Staatssecretariaat voor Digitale Vooruitgang op
https://sede.minetur.gob.es/_layouts/15/GestorDescargas.
ashx?s=AP&k=17190