Livestream SAQ

VLFtxVanwege de Corona maatregelen was het dit jaar niet mogelijk om publiek te ontvangen bij de jaarlijkse Alexanderson Day, waarbij de historische machinezender SAQ dan gestart wordt voor het uitzenden van een speciaal bericht. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Onze club heeft toch een beetje speciale band met de historische SAQ zender in het Zweedse Grimeton. Een aantal leden van de club heeft de locatie bezocht en rondgelopen door de zenderhal en onder de grote antennemasten. Wat we niet gezien hebben, is het starten van de zender. Dat is dit jaar op beeld vastgelegd en te zien in onderstaand filmpje.

 

Duurt wel even, maar je kunt een stuk overslaan. Als de boel eenmaal opgestart is, zit je anders 20 minuten naar VVV DE SAQ te luisteren. Tenzij je de rondleiding door de zenderhal nooit gehad hebt.

Nog filmpje met wat andere details: