Bluetooth met 32km bereik

Mooi verkooppraatje in de media: “Met een bereik dat 20 keer groter is dan dat van de dichtstbijzijnde concurrent, kan het Bluetooth-baken van Apptricity apparatuur volgen die bouwterreinen binnenkomt of verlaat.”

Een nieuw Bluetooth-baken met een ultra groot bereik van Apptricity haalt de grootste afstand met een beveiligde verbinding op de markt, met de mogelijkheid om gegevens tot 32 km te verzenden. Dit soort bakens wordt gebruikt in de bouwsector.

“Onze nieuwe 32km lange Bluetooth-afstand is perfect voor bouwprojecten”, zegt Tim Garcia, CEO van Apptricity. “Veel van onze wereldwijde klanten worstelden met de kosten van het volgen van hun dure on-site apparatuur, evenals van alle voertuigen die in en uit hun project kwamen. De kosten van satelliettags of LTE-tags worden onbetaalbaar, vooral met alle de apparatuur die moet worden gevolgd. ”

“Een van onze eerste klanten, Endeavour, heeft locaties buiten LTE-dekking en kon de kosten van satellieten niet betalen. Het Apptricity-systeem bleek 90% minder te kosten dan hun alternatieven,” zei hij.

Het Bluetooth-baken met zeer groot bereik is ook in hoge mate configureerbaar. Er kunnen versies worden gemaakt met of zonder GPS, er zijn meerdere batterijopties om de levensduur te verlengen, er zijn coderingsopties beschikbaar, het signaal kan worden afgestemd op energiebesparing en andere mogelijkheden kunnen worden aangepast om een ​​op maat gemaakt bedrijfssysteem te creëren.

Wat het hoera-verhaal niet vertelt, is met welke vermogens dit systeem werkt en op welke frequentie(s). De definitie van Bluetooth is namelijk: “Bluetooth is een radioverbinding (in de 2,4GHz-band, dit is in het frequentiegebied van UHF) voor spraak en data op korte afstand.” 32km is geen korte afstand. Een paar van die bakens in dichtbevolkt gebied en alle communicatie in de 2,4GHz band ligt plat…