SI9AM gaat sluiten

SI9AMHet King Chulalongkorn Memorial Amateur Radio bezoekersstation SI9AM in Ragunda, Zweden, werd opgericht in 2000, maar na jaren van verliezen en de Corona pandemie moet het permanent worden gesloten.

 

Een bericht op de SI9AM-site luidt:

Het spijt ons u te moeten meedelen dat SI9AM, het amateurradiostation voor bezoekers in Utanede, Zweden, op 1 december 2020 wordt gesloten.

Het bezoekersstation is eigendom van acht radioclubs in het derde prefixgebied in Zweden. SI9AM meldt al meerdere jaren verliezen en heeft sinds februari 2020 geen gastoperators meer gehad vanwege de Covid19-pandemie. Het bestuur heeft nu besloten het bezoekersstation te sluiten.

We begonnen het bezoekersstation op 19 juli 2000 en hebben ongeveer 160.000 QSO’s gewerkt.

Dank aan alle gastoperatoren, bezoekers, alle radioamateurs die ons hebben geholpen en iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund.

We zullen QSL-kaarten blijven beantwoorden en SI9AM Awards blijven sturen.

Zelf heb ik SI9AM 4x in het log staan, met als eerste keer 5 juli 2008 met als operator toen Rob PE9PE. De laatste keer was 11 september 2011. Ook andere huur-shacks hebben het moeilijk met de pandemie: LG5LG/SJ9WL, de Morokuliën (onze eerste expeditie in 2011) is ook al een hele tijd niet in de lucht geweest. Jammer van dit bijzondere station.