Nieuwe SDR online in IJsland

LiwiSDREr is weer een nieuwe SDR ontvanger online in IJsland. De KiwiSDR ontvanger te Bláfjöll in IJsland bestrijkt alle HF amateurbanden van 160 tot 10 meter.

 

De KiwiSDR receiver, die afgelopen april verhuisde vanuit Skeljanes en sindsdien opgeslagen was bij Erling Guðnason TF3E, is in de ochtend van 30 juli weer teruggeplaatst in Bláfjöll.
URL: http://blafjoll.utvarp.com of http://bla.utvarp.com

De ontvanger bevindt zich nu in een verwarmd huis en gebruikt een 70 meter lange draadantenne voor de amateurbanden van 160 tot 10 meter. De unun van de Ultimax 100 antenne wordt gebruikt om de weerstand in het voedingspunt te verlagen.

Ari Þórólfur Jóhannesson TF1A en Georg Kulp TF3GZ hebben de reis naar de berg ondernomen en de installatie voltooid. Zij denken dat de huidige installatie een soepele werking van de ontvanger op de berg mogelijk maakt.

Er zijn twee andere KiwiSDR ontvangers actief op het internet; een in Bjargtangar bij Vesturbyggð en in Raufarhöfn. URLs:
Bjargtangar: http://bjarg.utvarp.com/
Raufarhöfn: http://raufarhofn.utvarp.com/

Met dank aan Ara Þórólfur Jóhannesson, TF1A en Georg Kulp, TF3GZ voor hun waardevolle bijdrage. Dit is een belangrijke toevoeging voor radio amateurs die experimenteren in deze frequentiegebieden, alsmede voor luisteraars en iedereen die geïnteresseerd is in de propagatie van radiogolven.