Voorstel voor nieuwe machtiging in Australië

acmaZo hier en daar wordt er af en toe voorstellen gedaan voor wijzigingen in machtigingsvoorwaarden: Soms aan de onderkant, zoals onlangs een voorstel voor een nieuwe Novice machtiging in Duitsland, maar soms ook aan de bovenkant, zoals nu een nieuw voorstel in Australië.

Het Australische AT, ACMA, heeft radioamateurs gevraagd commentaar te geven op hun voorgestelde vergunning voor amateurklassen en overwegingen voor gebruik met een hoger vermogen van 1 kW.

De ACMA zegt:

Na de uitgebreide openbare raadpleging in 2021 en de bijbehorende reactie op inzendingen, is er een raadplegingsdocument uitgebracht over de voorgestelde vergunning voor amateurklassen en ondersteunende operationele regelingen, samen met overwegingen voor werken met een hoger vermogen. Dit is de volgende stap in de herziening van de regelgeving voor de exploitatie van niet-toegewezen amateurstations.

De ontwerpklassenvergunning voor amateurradio is aangepast om wijzigingen op te nemen die zijn voorgesteld door vertegenwoordigende instanties, amateurradioclubs en individuele amateurs tijdens de consultatie van 2021.

Als je ergens in de outback woont kan ik het me voorstellen dat je >1kW wel prettig werken vindt. Maar in de stad… 1kW in een woonwijk is vragen om moeilijkheden. Het maakt het speelveld ook ongelijk: wat in Nederland het maximale uitgangsvermogen van de zender is, is in andere landen het stuurvermogen van de eindtrap…