Nieuw Iers CW net voor “Nerveuze Nieuwkomers”

Echte sleutelIn Ierland hebben amateurs die van morsecode houden maar nerveus zijn om in de ether te komen, nu een gastvrije plek om hun nieuwe vaardigheden uit te proberen.

Het nieuwste CW-net in Ierland heet ‘Nervous Novices’. Georganiseerd door Eamo, EI7LC, is het 80 meter net bedoeld om CW-nieuwkomers aan te moedigen de lucht in te gaan zonder het gevoel te hebben dat ze bekwaam genoeg moeten zijn voor een volledige ragchew.

Het inchecken begint om 20.30 uur lokale tijd (dat is hier een uur later) en speelt zich af ergens tussen 3.550 en 3.555 MHz. Amateurs worden aangemoedigd om QRS te gebruiken om de langzaamste deelnemers tegemoet te komen. De nadruk ligt op goede operationele praktijken, niet op snelheid.

Ga de lucht in en luister naar de oproep “CQ NNCW”! Ook als je nog CW aan het leren bent, is dit een ideale gelegenheid om het opnemen te oefenen.