FCC opent inschrijving voor low power FM stations

Stom stuk zendmastDe Amerikaanse versie van ons RDI (voorheen AT) bereidt zich voor om aanvragen voor nieuwe FM-stations met laag vermogen te accepteren.

 

De FCC heeft ruimte gemaakt op het spectrum voor de exploitatie van nieuwe FM-zenders met laag vermogen in de VS. Het bureau heeft nu aangekondigd dat er tussen 1 november en 8 november van dit jaar een loket voor vergunningaanvragen wordt geopend.

De commissie accepteert voorstellen voor frequenties overal in de FM-band, van kanaal 201 tot kanaal 300. De laatste keer dat de FCC een registratievenster opende voor FM-uitzendingen met laag vermogen was in 2013.

FCC-gegevens geven een lijst van iets minder dan 2.000 van dergelijke stations die actief zijn in de VS sinds het jaar 2000, toen de FCC de service creëerde voor 100-Watt stations die zich bezighouden met niet-commerciële educatieve uitzendingen. Commerciële activiteiten en individuen komen niet in aanmerking voor de exploitatie van deze stations.

Wanneer concurrerende aanvragen worden ingediend, moet er mogelijk een veiling plaatsvinden voordat over de toewijzingen wordt beslist.

De FCC zal de indieningsprocedures en andere relevante details later vrijgeven. Ondertussen worden potentiële aanvragers aangemoedigd om de Audio Division-webpagina op de website van het bureau te volgen.