Enkele Firsts Duitsland – Polen

Geen kopje. Alleen schotel.Op 10 augustus maakten Michael Kuhne, DB6NT, en zijn zoon Matthias, DK5NJ, vier nieuwe firsts op de 122 GHz, 134 GHz, 241 GHz en 660 nm (laser) banden. “We hadden deze ontbrekende verbindingen al lang op onze to-do-lijst staan, dus afgelopen donderdag zijn we naar de Poolse grens gegaan.”

Norbert, DL4DTU, was erbij. De OM uit Dresden kent het gebied bij Görlitz goed, dus een geschikte plek was snel gevonden. Michael, DB6NT, stond aan de Duitse kant in JO71KC92MK, niet ver van Jauernick-Buschbach. Matthias en Norbert reden naar JO71MC10JM nabij het Poolse stadje Osiek Luzycki. Er is gekozen voor de korte afstand van 6,976 km om de verbindingen bij onverwacht slecht weer snel in het logboek te krijgen. Omdat het mooi weer was, konden alle verbindingen met 59+ worden bevestigd – deels ook met een open golfpijp, dus alleen met de feeder in de hand, zonder schotel. “Hoewel 6,9 km geen spectaculaire afstand is, is het toch indrukwekkend om deze veldsterktes live op de hoge frequenties te ervaren”, aldus DB6NT, tevreden met het resultaat. Ondanks de zonneschijn overdag was de laser nog steeds heel goed te zien met het blote oog.

Meer over dit project vind je op dk5nj.de