Amerikaanse overheid laat oog vallen op 5 banden voor spectrum uitbreiding

Gewoon, spectrumWe beginnen deze week met de mededeling over een officieel plan om het commerciële gebruik van het radiospectrum uit te breiden. Een Amerikaans bureau voert een ambitieus onderzoek uit naar de manier waarop dit kan worden bereikt.

De National Telecommunications and Information Administration, het Amerikaanse agentschap dat de president adviseert over spectrumgebruik, heeft een rapport uitgebracht waarin de nadruk ligt op de mogelijke herbestemming van vijf banden voor commercieel gebruik: de lagere 3 GHz-band, samen met delen van de 5 GHz-band, 7 GHz-band, 18 GHz-band en de 37 GHz-band, volgens verschillende gepubliceerde verslagen. In totaal werd door het agentschap 2.786 MHz spectrum geïdentificeerd in een tijd waarin de draadloze industrie van het land aandringt op dezelfde soort uitgebreide spectrumtoegang die beschikbaar is voor commerciële belangen in andere landen. Commercieel gebruik omvat satellietoperaties, navigatie, draadloze breedband, op internet aangesloten voertuigen en dronebeheer.

De NTIA verwacht een onderzoek uit te voeren om de banden verder te identificeren en binnen 18 maanden een strategie te ontwikkelen voor de toewijzing van gebruikers aan de banden door de FCC (de Amerikaanse RDI -red.). Volgens Reuters zijn de meeste frequenties die worden onderzocht gereserveerd voor verschillende delen van de Amerikaanse overheid.