FCC geeft IoT devices meer vermogen op 6GHz

FCCDe FCC (de Amerikaanse uitvoering van de RDI) geeft grotere privileges op 6 GHz aan apparaten met een zeer laag vermogen.

 

Na een recente FCC-uitspraak die VLP’s – apparaten met een zeer laag vermogen – toestaat om op veel van de 6 GHz-frequenties te werken, vraagt de toezichthouder om commentaar op aanvullende regels die VLP’s met een hoger vermogen ook toegang tot de band zouden verlenen onder bepaalde operationele voorwaarden.

De regels voor korteafstandsverbindingen met hoge snelheden worden op 4 maart van kracht. Bedrijven als Amazon, Microsoft, Hewlett Packard en Google willen graag gebruik maken van dit deel van het spectrum, dat de thuisbasis zal worden voor IoT-toepassingen, oftewel het internet der dingen. Deze omvatten draagbare apparaten, mobiele hotspots op korte afstand, gezondheidszorgmonitors, virtual reality-apparaten en connectiviteit in de auto.

Er wordt echter verwacht dat de innovatie zal toenemen bij bedrijven die op dit soort spectrumbeschikbaarheid hebben gewacht. De FCC heeft gevraagd om commentaar op de voorgestelde regels uiterlijk op 7 februari in te dienen, waarbij het antwoord uiterlijk op 8 maart gereed moet zijn. Twee van de belangrijkste vragen die worden overwogen zijn of VLP’s met een hoger vermogen toegang moeten krijgen tot aanvullende delen van het 6 GHz-spectrum en of er een klasse van VLP’s met een hoger vermogen moet worden opgericht.

Het FCC document vind je HIER.