Thomas Wrede, DF2OO, verkozen tot vice-president van de IARU

IARU bobo'sThomas Wrede, DF2OO (op de foto rechts), is verkozen tot vice-president van de International Amateur Radio Union (IARU).

Hij begon zijn termijn van vijf jaar op 9 mei, samen met voorzitter Timothy Ellam, VE6SH/G4HUA (foto links), die werd herkozen om aan zijn vierde termijn als president te beginnen. OM Thomas is bekend met de internationale arena van de amateurradio. Hij bekleedt sinds november 2009 de functie van DARC-functionaris voor buitenlandse zaken.

Timothy Ellam bedankte IARU-lidverenigingen voor hun steun. Hij feliciteerde Thomas Wrede met zijn verkiezing tot vice-president en sprak een speciaal en hartelijk dank uit aan de aftredende IARU-vice-president Ole Garpestad, LA2RR. “Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen 15 jaar met Ole samen te werken. Hij was een rots in de branding voor het bestuursteam en iemand die het werk van de IARU heel lang heeft gesteund. Zonder het leiderschap en de inzet van Ole zouden we niet hebben kunnen genieten van de successen die we op eerdere Wereldradioconferenties hebben behaald. Ik kijk ernaar uit om met Thomas samen te werken om amateur- en amateursatellietdiensten verder te promoten.” “Amateurradio heeft mijn professionele carrière als communicatie-ingenieur positief beïnvloed en mijn leven altijd verrijkt”, zegt DF2OO, “en ik kijk ernaar uit iets terug te doen door de doelen en taken van de IARU actief te ondersteunen.”

 

Geef een reactie