Nieuwe DAB standaard niet compatible met huidige ontvangers

dab

dabNieuwe DAB standaard niet compatible met huidige ontvangers

De huidige DAB radio's dreigen binnen een paar jaar onbruikbaar te worden volgens Pure Digital.
Dit is het gevolg van de introductie van DAB Plus, die gebruik maakt van de nieuwe AAC Plus audio coderingstechniek.

 

De nieuwe DAB standaard is incompatibel met de bestaande DAB ontvangers, en maakt ze uiteindelijk waardeloos. Het nieuwe coderingssysteem is twee maal zo efficient als het huidige gebruikte MP2 systeem, wat betekent dat het aantal of kanalen per multiplex kan verdubbelen.

Van fabrikanten verwacht men dat ze geruisloos overgaan naar het maken van radio's die beide systemen ondersteunen totdat de overgang naar het nieuwe systeem plaatsvindt. In Engeland acht men het onwaarschijnlijk dat de codering van de DAB uitzendingen de komende jaren al verandert.