Nieuwe portofoon van Icom

ic-e92d

ic-e92dNieuwe portofoon van Icom

Icom heeft de introductie van de IC-E92D aangekondigd, een waterproof dual band transceiver. De IC-E92D is de opvolger van de IC-9E91 en beschikt in grote lijnen over dezelfde functies. Maar daarnaast is de IC-E92D bestand tegen water, net zoals de IPX7.

 

big92Als de portofoon gebruikt wordt met de optionele HM-175GPS, dan kan de IC-E92D tevens je GPS positie meezenden in DV mode; de GPS functies zijn volledig compatible met de IC-E2820 serie. De IC-E92D is ideaal voor D-STAR fanaten, actieve amateurs die van geocaching houden of organisaties die op zoek zijn naar een eenvoudig GPS locatie systeem .

Optionele GPS speaker-microphone, HM-175GPS
Als je de portofoon gebruikt met de nieuw ontworpen GPS speaker-microphone, de HM-175GPS, dan toont de IC-E92D je positie gegevens op het display en kan je je positie meesturen in DV mode. De IC-E92D toont de richting naar een geheugenpositie of naar een ontvangen D-STAR station in de vorm van een kompasnaald. Daarnaast helpt de GPS-A mode bij eenvoudige D-PRS mode bediening

IPX7 waterproof constructie
De IC-E92D en HM-175GPS bieden superieure bescherming tegen water, vergelijkbaar met de IPX7 (1m onder water gedurende 30 minuten). Hij kan gebruikt worden onder extreme onstandigheden zoals bij tracking, mountain biken, en bergbeklimmen.

4-stappen RF vermogensregeling
De IC-E92D levert 5W (typical) output in zowel de VHF als UHF banden. De meegeleverde BP-256 geeft 6/5.5 uur* werkplezier. als je niet het volledige vermogen nodig hebt, kan je het vermogen reduceren tot 2.5/0.5/0.1W (typical) om de batterij te sparen.

*VHF/UHF single mode, Tx high: Rx: Stand-by duty ratio= 1: 1: 8

Voor nog meer informatie, zie de ICOM site