Kies een set die bij je past

pickmyrig

pickmyrigKies een set die bij je past

Het team dat ook verantwoordelijk is voor de websites Hamtests.co.uk en HamRadioForum.net, Peter M3PHP en Paul M0TZO, hebben alweer een site in de lucht gebracht die amateurs moet ondersteunen bij het maken van een keuze als ze een set aan willen schaffen.

 

Het principe wordt al veelvuldig toegepast in de web-wereld: laat de klant in spé aanvinken welke zaken hij belangrijk vindt aan een apparaat, en toon slechts die apparaten die aan de opgegeven criteria voldoen. De site is nogal rudimentair: zo is de keuze "D-star" nog niet eens mogelijk. Maar ik weet uit ervaring hoeveel werk het is om alle parameters van een apparaat in een database in te brengen. Ze beloven dan ook snel verbetering.

De site heet heel toepasselijk PickMyRig. Het voordeel is dat als de database maar goed gevuld is, je wellicht sets te zien krijgt waar je nooit naar op zoek gegaan zou zijn. Bij een testje mijnerzijds werd zelfs de K3 van Elecraft als set gepresenteerd. Dat is leuk, maar er staat niet bij dat je die set zelf moet bouwen. Als je dat niet wilt of kunt is het een nare verassing als je een container met onderdelen afgeleverd krijgt in plaats van een set… Maar daarentegen kreeg ik ook fabrikanten gepresenteerd waar ik nog nooit van gehoord had, en in dat opzicht kan het best een leuk alternatief zijn. Ik zou zeggen: probeer het eens.