Shack te huur

SI9AM

SI9AMShack te huur

Voor degenen die op vakantie QRV willen zijn maar geen apparatuur mee willen sjouwen, zijn er lokaties die je kunt huren en die compleet ingericht zijn. Een bekend voorbeeld daarvan is LG5LG/SJ9WL: de Morokulien, een stukje niemandsland tussen Noorwegen en Zweden.

 

Voor een luttele €37 per nacht kan je daar met 5 man verblijven en heb je de beschikking over een compleet radiostation. Als je daar meerdere dagen verblijft, word je geacht de call om de dag te wisselen tussen de Noorse call (LG5LG) en de Zweedse call (SJ9WL).

Op zoek naar nieuws lees ik een schier eindeloze reeks websites; Duitse, Belgische, Oostenrijkse, Zwitserse, Spaanse, Amerikaanse, Engelse maar ook Zweedse websites. Op een van de Zweedse sites kwam ik een link tegen naar een andere shack die te huur was: die van SI9AM. En op die site kwam ik een toch wel heel erg bekend gezicht tegen… Smile

In de zomer van 1995 werd het idee geboren om de King Chulalongkorn Memorial Amateur Radio Society in Ragunda te stichten. Er werd contact opgenomen met radio amateurs in Thailand en hun vertegenwoordigers van de RAST in Thailand (vergelijkbaar met de VERON). Er werd besloten om een "Visitor´s Amateur Radio Station" in Ragunda neer te zetten.

Het doel van de King Chulalongkorn Memorial Amateur Radio Society in Ragunda, Zweden is om radio amateurs die het Thaise paviljoen bezoeken de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met amateurs over de hele wereld, gebruik makend van de speciale call SI9AM. Deze mogelijkheid bestaat sinds de zomer van 2000.

Waarom de call SI9AM?
SIAM was de naam van Thailand vóór 1939.
Het getal 9 is het geluksgetal van alle Thais.

Zoek je dus wat radio-activiteit in je vakantie, dan kan je van deze mogelijkheden gebruik maken. En tussen 4 en 11 juli kunnen we dus naar Rob uitkijken.