PI4RAZ de PZ1AC

PI4RAZ de PZ1AC

Vandaag in de mail een bericht van Otto Morroy, PZ1AC. Kennelijk worden we tot ver over de grenzen gelezen. Otto is ook bezig met de digitale voice mode FDMDV en reageert op onze berichten hierover. Ik geef zijn bericht hier verder onverkort weer.

 

PI4RAZ de PZ1AC,
Geachte collegea amateurs,Ik ben ook al een paar maanden met FDMDV aan het experimenteren, in feite doe ik al vele jaren veschillende digitale modes.
FDMDV heeft me pas te pakken, echter hoor ik vanwege de slechte condities heel weinig stations, maar heb wel een aantal keren op 14236 khz amerikanen met elkaar horen praten en een keer de vorige week heb ik op die frequency een Italiaan gewerkt, dat was een prachtige audio.
Ik ben bijna elke middag tussen 1900 en 2100 zulu op de 14236 in mijn eentje aan het experimenter, want zover ik weet ben ik de enige in Suriname die zich met deze mode bezig houdt.
Ik gebruik de onboard sound AC97 plus als tweede kaart een heel goedkope PCI sound kaart.
Ik heb ook WINDRM geprobeerd maar nooit een station gehoord en heb het weer uit de PC gehaald.
Wel heb ik een paar dagen geleden de call van een OE station in grote tekst letters op de display van mijn FDMDV gehad en aan de veel grotere bandbreedte van het signaal kon ik zien dat het geen FDMDV maar WINDRM was.
Dat was mijn verhaal om jullie te laten weten dat je niet alleen staat met de experimenten daar in Zoetermeer.
Ik ben heel lang geleden een aantal keren in Zoetermeer geweest, en mijn broer woont er al bijna 60 jaar,
veel succes met jullie experimenten,
73 de PZ1AC otto.