Europese frequentie voor verkeerscommunicatie

auto

autoEuropese frequentie voor verkeerscommunicatie

Voor Europa is een frequentieband vastgesteld voor een verkeersbeveligings- en informatiesysteem. Dit in een poging om ongelukken en files te bestrijden.

 

Volgens bronnen binnen de Europese gemeenschap is aan het "European Union's Intelligent Car Initiative" programma een frequentie toegewezen voor intelligente voertuigcommunicatiesystemen. Dit systeem is gebaseerd op draadloze communicatietechnieken en stelt auto's in staat met elkaar te "praten" en elkaar zo te waarschuwen voor bijvoorbeeld gladde wegen of ongelukken.

Het systeem maakt gebruik van een in heel Europa gereserveerde frequentieband van 30MHz breed in het 5.9GHz segment. De komende zes maanden zal het systeem geïntroduceerd worden. Het systeem zal geen interferentie veroorzaken met bestaande signaleringssystemen langs wegen.